FRA i sociala medier

Följ oss gärna i sociala medier. FRA har officiella konton på Linkedin, X, Instagram och Youtube. Här informerar vi om vår verksamhet, jobb hos oss och aktuella händelser.

LinkedIn-logotype
Twitterlogga
Instagram-logga
youtube-logo

LinkedIn

Via Linkedinkontot FRA – Försvarets radioanstalt tipsar vi om jobb hos oss och informerar om FRA:s verksamhet. Kontot hanteras av HR-enheten och kommunikationsenheten och bemannas under kontorstid helgfria vardagar.

X

FRA:s officiella konto på X heter @FRAdioanstalt. Här informerar vi om vår verksamhet och aktuella händelser. Kontot hanteras av kommunikationsenheten och bemannas under kontorstid helgfria vardagar.

Instagram

FRA:s officiella konto på Instagram heter @fra_sverige. Här vill vi berätta om vår verksamhet på ett visuellt och lättsamt sätt, lyfta fram våra medarbetare och ge en inblick i hur det är att jobba här. Kontot hanteras av kommunikationsenheten och bemannas under kontorstid helgfria vardagar.

Youtube

På Youtubekanalen @fra_sverige berättar vi om vår verksamhet. Kontot hanteras av kommunikationsenheten och bemannas under kontorstid helgfria vardagar.

Regler för inlägg och kommentarer

Kommentarer och inlägg på FRA:s konton blir allmänna handlingar och omfattas därmed av offentlighetsprincipen. Det innebär att de kan begäras ut av allmänheten.

Det är inte tillåtet att publicera eller länka till innehåll som exempelvis:

  • bryter mot svensk lag eller mot det sociala mediets regler,
  • innehåller känsliga personuppgifter eller personuppgifter som är stötande och som kränker den enskildes personliga integritet,
  • innehåller sekretesskyddat innehåll,
  • innehåller skadliga programvaror, till exempel virus och trojaner,
  • utgör spam, det vill säga inlägg av samma typ som återkommer med hög frekvens från en eller ett fåtal användare,
  • kommentarer som avviker helt från ursprungsinlägg eller tidigare kommentarer, eller
  • kommersiella budskap eller reklam.

Kommentarer som bryter mot detta kommer att avpubliceras. Upprepade brott mot reglerna kan leda till blockering av enskilda användare. Vid misstanke om lagbrott anmäler FRA händelsen till polisen.

FRA ansvarar endast för personuppgifter som myndigheten själv publicerat på X, inte personuppgifter som andra användare lämnar – detta eftersom FRA inte kan påverka publiceringen av andras inlägg i den kanalen.