KTH-studenter på FRA-besök

I november deltog FRA på KTH:s arbetsmarknadsmässa Armada. Vi hade en tävling där studenterna fick svara på knepiga frågor om informationssäkerhet och skadlig kod. Priset var ett besök på FRA och i tisdags var det dags för de 25 vinnarna att komma hit.

KTH-studenter på FRA

2018-02-02

Eftermiddagen började med en presentation av FRA:s verksamhet och vad vi gör. Efter presentationerna visades olika demon som praktiskt demonstrerar hur IT-angrepp kan gå till. Studenterna visade på stort intresse och ställde massor med frågor, till exempel om vad man gör om ens dator blivit hackad, vem på en arbetsplats som har det yttersta ansvaret om ett intrång har skett samt hur företag och myndigheter behöver jobba med IT-säkerhet framöver.

Eventet avslutades med mingel och mat samt besök i FRA:s museum, som annars inte är öppet för externa besökare. Vi är hedrade över att ha fått ta emot studenterna. Vi är övertygande om att studenterna åkte härifrån med ännu större intresse för och nyfikenhet på vår verksamhet än de hade innan. Flera av dem frågade om och när de fick möjlighet att besöka oss igen, det ser vi som ett gott betyg!

Se gärna ”Jobba hos oss” för information om vad vi kan erbjuda och lediga tjänster.