Har du vad som krävs?

Förra årets myndighetsgemensamma tävling inom IT-säkerhet är tillbaka! Lördag 18:e mars anordnar FRA tillsammans med Säkerhetspolisen och Must, Militära underrättelse och säkerhetstjänsten, återigen Undutmaning. Tre myndigheter, åtta timmar, tjugofyra utmaningar. Visa vilka uppgifter du eller ditt lag kan knäcka i årets CTF, Capture the flag. Läs mer och anmäl dig på undutmaning.se Länk till annan webbplats.

2023-03-03

Undutmaning är ett projekt som startade 2022 och består av tjugofyra olika CTF-utmaningar. CTF är en tävling där deltagare ska lösa olika typer av IT-säkerhetsrelaterade problem, enskilt eller i lag. Tävlingen består av olika kategorier som programmering, IT-forensik och krypto där det göms flaggor i en typ av dolda lösenord som ska hittas. För varje flagga som hittas får deltagaren/laget poäng.

FRA har tidigare genomfört aktiviteter tillsammans med Säkerhetspolisen och Must kopplat till rekrytering. Bland annat har vi medverkat tillsammans på arbetsmarknadsmässor. Den gemensamma CTF:en går i år av stapeln 18:e mars 2023 och är en av de större aktiviteterna som verksamheterna har genomfört ihop. I samband med tävlingen har deltagarna även möjlighet att anmäla sig till ett event för att få komma och träffa oss under en kväll i april. Obs. Det finns ett begränsat antal platser till kvällseventet. Inbjudan kommer skickas ut efter genomförd Undutmaning.

Lycka till under tävlingen!

Då omvärlden förändras i en allt högre takt och att det råder stor konkurrens om den bästa kompetensen på arbetsmarknaden inom områden som exempelvis IT-säkerhet är förmågan att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla rätt kompetens avgörande för att lyckas med myndighetens uppdrag. Att anordna en gemensam tävling är ett sätt att både lyfta myndighetens egna medarbetares kompetens, men även att ge potentiella medarbetare en inblick i respektive myndighets verksamhet.