Petter, chaufför

Efter gymnasiet fick Petter sommarjobb på FRA. Då skötte han utomhusmiljön. Ett par år senare är han chaufför för myndigheten.

Peter, chaufför avdelningen för verksametsstöd. Tillsammans bidrar vi till att våra kollegor jobbar i en trivsam miljö.

Under sina år på FRA har Petter fått möjlighet att jobba med utomhusmiljön, kontorsservice och nu som chaufför. Att ingen dag är den andra lik, den härliga stämningen bland kollegorna och möjligheten att få meka med bilar på jobbet är de främsta anledningarna till att han trivs.

Vad var det som lockade dig till FRA?

– Till en början var det genom min pappa, som också jobbar här. Egentligen hade jag tänkt bli möbelsnickare som jag läste till på gymnasiet. Men jag trivdes så bra här så jag blev kvar. Dessutom tyckte jag att det var spännande och häftigt att jobba i en försvarsunderrättelseverksamhet.

Du började jobba med utomhusmiljö och därefter kontorsservice. Berätta lite mer om vad du gjorde då?

– När jag var utomhus jobbade jag med att klippa gräset, plantera växter och övrigt som görs för att det ska bli en trevlig miljö för medarbetare och besökare. Efter det flyttade jag till kontorsservice. Då handlade det om att se till att folk har det bra inne på kontoret. Det kunde vara allt från att flytta skrivbord till att laga möbler och se till att arbetsmiljön var såväl praktisk som trivsam.

Nu är du chaufför för FRA. Hur ser en typisk dag ut för dig?

– Ingen dag är den andra lik och det gillar jag. Jag börjar alltid med att kolla schemat och vilka körningar jag har för dagen. Mellan körningar ser jag till att våra bilar tvättas och körs dit de ska. Vi har cirka 20 bilar som medarbetare får låna vid behov. När jag inte behöver göra något i garaget hoppar jag in och hjälper mina kollegor på serviceenheten. Tillsammans har vi ansvar för konferensservice, kaffemaskinerna, kontorsflyttar, utomhusmiljö, chaufförverksamheten, bilarna och inomhusmiljön.

Hur skulle du beskriva stämningen på serviceenheten?

– Vi har jättebra sammanhållning. Det blir många skratt och det är inte sällan som vi spexar med varandra. Samtidigt tar vi vårt uppdrag på allra största allvar. Gemensamt för oss är att vi gillar att jobba med service och att få möjlighet att träffa olika personer på myndigheten.

Fotnot: Petter är ett fingerat namn.

Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor