Max, nätverks­tekniker

Som nätverkstekniker ser Max till att routrar, switchar och brandväggar fungerar som de ska. Han har ingen lång utbildning, han har gått gymnasiet och är därefter helt självlärd. Kombinationen att jobba med ny teknik och samtidigt ha bra balans mellan jobb och fritid tycker han är det bästa med FRA.

Max, nätverkstekniker. Det bästa är att få jobba med ny teknik.

Berätta om fördelarna med att arbeta på FRA!

– Det finns enormt stora utvecklingsmöjligheter. Mitt jobb är att se till att allt som har med nätverk att göra fungerar. Uppdraget kräver att vi ska ligga i framkant, vi kan inte hamna efter med något. Därför får vi alltid jobba med det senaste och lära oss nytt. Att få jobba med ny teknik är otroligt häftigt och utvecklande. I min roll får jag också träffa många människor. Till sist så känns det som att jag gör något bra för Sverige, varje dag.

Hur är människorna du jobbar med?

– Jag har verkligen inspirerande kollegor. Många är extremt duktiga och kunniga.

Påverkar jobbet dig när du är ledig?

– Nej, egentligen inte. Jag har såklart med mig teknikintresset hem, för det är ju delvis samma saker jag tycker är roliga att göra på fritiden också. Men arbetsuppgifterna stannar på jobbet. Det är nästan en av de bästa sakerna med FRA, att man inte kan ta med sig jobbet hem.

Vilken egenskap hos en person är viktig för att trivas på FRA?

– Det tekniska intresset är väldigt viktigt. Är du dessutom intresserad av att hjälpa andra så är det en bra match.

Är din omgivning nyfiken på vad du gör?

– Jätte! Men nu har jag varit här ett tag, så de har vant sig och slutat ställa frågor.

Är det inte svårt att låta bli att svara på nyfikna frågor?

– Jo, ibland. Men det är ingen hemlighet att jag jobbar med teknik. Sedan finns det också hjälp att få från FRA om man är osäker på vad man får säga och inte.

Varför ska man söka jobb på FRA?

Det känns att jag gör nytta. Och det är faktiskt inte bara något som känns, utan det är ju så på riktigt. Man vänjer sig vid sekretessen också, som många kan tycka känns jobbig i början. Dessutom är det en perfekt arbetsplats om man vill ha bra balans mellan jobb och fritid.

Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor