Richard Källstrand, avdelnings­chef

Richard Källstrand, avdelningschef Verksamhetsstöd FRA

På avdelningen för verksamhetsstöd ansvarar vi för ekonomi, informationsförvaltning, lokalförsörjning, service, HR och säkerhetsskydd.

Verksamhetsstödet är en mångfacetterad verksamhet med olika professioner. Vi har hand om allt från strategiska frågor till dagliga operativa frågor. Oavsett avdelning eller roll är alla på FRA beroende av vårt stöd för att göra sitt jobb. FRA är just nu inne i en expansiv fas och då är stödet från oss på verksamhetsstöd viktigare än någonsin, och vi jobbar för att bli ännu mer effektiva och integrera smarta processer i verksamheten. Vi gör det i nära samarbete med de andra avdelningarna.

FRA är en unik och spännande arbetsgivare av flera anledningar. Många kanske tänker på vårt viktiga uppdrag i första hand, men vi har mycket mer att erbjuda än så. På avdelningen för verksamhetsstöd jobbar vi med en stor variation av uppgifter, samtidigt som vårt syfte och våra mål är tydliga – vi är alla på väg åt samma håll. Vi har funnits i över 80 år, och under åren har myndigheten utvecklat processer och arbetssätt som idag är väl etablerade. Samtidigt måste vi hela tiden utveckla nya processer och förbättra dem vi har. Det är särskilt viktigt nu när myndigheten växer.

På FRA finns det en stor stolthet över det uppdrag vi har och det arbete vi gör. Som nyanställd märker man det direkt. Det finns många medarbetare som väljer att stanna länge på myndigheten. Jag tror det beror på att FRA är en myndighet som är mån om sin personal och att många känner att det finns goda utvecklingsmöjligheter och många spännande arbetsuppgifter inom hela organisationen. Samtidigt gör expansionen att det kommer många nya medarbetare och kombinationen av erfarenhet och innovation skapar en bra dynamik. De flesta rollerna på avdelningen för Verksamhetsstöd finns också i andra organisationer, men FRA:s unika uppdrag gör att även vårt arbete blir annorlunda.


Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor