Gunnar Hellenius,
avdelnings­chef

På FRA får du utmaningar inte många andra kan erbjuda, du får möjlighet att ta vara på din kunskap och samtidigt göra något viktigt för Sverige. Även i de små arbetsuppgifterna bidrar du till de stora säkerhetspolitiska frågorna.

Gunnar Hellenius, avdelningschef

En av våra utmaningar är att hantera den mängd information vi behöver för att kunna leverera underrättelser till våra uppdragsgivare. Det kräver människor med en förmåga att kunna göra komplexa saker enkla.

Många konkurrerar om den bästa IT-kompetensen, men hos oss får du verkligen möjlighet att utmana dig själv och att växa ytterligare. Min avdelning behöver duktiga medarbetare inom såväl traditionell radioteknik som Big Data och Machine Learning.

Kompetensutveckling är en stor del av vår vardag, interna undersökningar visar också att medarbetarna uppskattar den kunskapsintensiva miljö FRA erbjuder.

När du kommer på intervju hos oss får du inte reda på exakt vad du ska göra här, men lite så är det på FRA. Du måste gilla att hantera sådant som inte är känt i förväg. Men vi är inte en sluten arbetsplats. Under mitt långa arbetsliv har jag aldrig varit på ett ställe där alla är så öppna och inkluderande som på FRA. Även om våra uppgifter är unika, är vi helt vanliga människor.

Är du duktig på teknik och vill vara i en spännande och utmanande värld, så passar du hos oss.

Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor