Charlotte Lindgren, avdelnings­chef

Sverige behöver bygga upp ett effektivt cyberförsvar och FRA kan bidra med många unika förmågor. I nära samarbete med Försvarsmakten och Säkerhetspolisen spelar vi på avdelningen för cyberverksamhet en nyckelroll i att säkra Sveriges digitala integritet.

Charlotte Lindgren, avdelningschef cyber

Med signalspaningen följer FRA de kvalificerade IT-angrepp som sker i det globala nätet. Vi identifierar och spårar aktörerna som ligger bakom angreppen – och bygger på så sätt kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv. Därefter omvandlar vi kunskapen och erfarenheterna vi får till konkreta skyddsåtgärder hos vårt lands mest skyddsvärda verksamheter.

Efterfrågan på vår expertis kring cyberrelaterade företeelser växer hela tiden. För att kunna leverera vad våra uppdragsgivare behöver, är vi inte bara beroende av de bästa tekniska systemen och verktygen, utan också den bästa kompetensen. Vårt unika mervärde skapas av våra medarbetare – och vår framgång hänger på våra medarbetares kunskap och förmåga till kreativt tänkande.

FRA:s uppdrag är enormt viktigt för Sverige – något som vi på avdelningen för cyberverksamhet brinner för och känner ett ansvar för varje dag. För att alltid kunna leverera resultat av högsta kvalitet, lägger vi därför stor vikt vid kontinuerlig utveckling, både personlig och kunskapsmässig. 

Är du bäst inom ditt område och vill du vara med och utveckla framtidens cyberförmåga? Då är du rätt person för oss.

Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor