Var med och skydda Sveriges trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva

Var med och skydda Sveriges trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva.

Bli en del av Sveriges underrättelsetjänst

Vi är en teknikintensiv arbetsplats som skiljer sig från alla andra. Vår uppgift är att samla in underrättelser och identifiera yttre hot för att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi ger regeringen, Försvarsmakten och andra myndigheter kunskaper om omvärlden för att de ska kunna värna Sveriges säkerhet och oberoende. Hoten finns här och nu och våra uppgifter väntar inte. Vi är alltid i skarpt läge. I en komplex tid värnar vi vårt land i både den digitala och den fysiska världen.

Se lediga jobb

Bli en av de bästa. På ditt sätt.

Vår framgång mäts inte i vinst eller marknadsandelar. Vår framgång mäts i att samhället kan fortsätta att fungera varje dag. Att vi alla kan fortsätta att leva våra liv i frihet. Att Sverige ska vara en trygg plats för alla som bor här.

För att klara det behöver vi förstå och tolka vår omvärld. Det kräver en unik blandning av kompetenser och individer som alla bidrar med sitt sätt att tänka. Tillsammans ser vi mer och löser vår uppgift bättre.

Därför söker vi dig som också vill värna det viktigaste vi har. Som också vill göra skillnad på riktigt och arbeta med unika uppgifter. Som vill ha balans i livet. Och som trivs på en smart och spännande arbetsplats som alltid är i skarpt läge.

Vilka kompetenser söker vi?

För en del av våra tjänster krävs yrkeserfarenhet, för andra räcker det med den kunskap du har fått genom ett stort intresse. Det viktigaste för oss är att du brinner för det du gör, vill fortsätta utvecklas och förstår betydelsen av vårt uppdrag.

Läs mer om vad du kan jobba med hos oss

Vad jobbar vi med?

FRA är en teknikintensiv myndighet som arbetar med den allra senaste tekniken. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är också i kärnan av det svenska cyber­försvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den mest kritiska infrastrukturen från angrepp.

Läs mer om vårt uppdrag

Erbjudande och förmåner

Som myndighet erbjuder vi en trygg anställning och utmanande arbetsuppgifter i en kunskapsintensiv miljö. Vi ser att flexibilitet på arbetstid skapar utrymme för nya sätt att ta sig an våra utmaningar och balansen mellan jobb och fritid är något vi värnar om. Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.

Läs mer om vårt erbjudande

Ola Billger

”I en tid av ökad osäkerhet och instabilitet krävs det att vi blir fler som kan vara med och skydda Sverige mot yttre hot. Men konkurrensen om personer med rätt kompetens är hård. Därför måste vi höja kunskapen om vår verksamhet och öka kännedomen om oss som arbetsgivare. Den här kampanjen är en del i det arbetet.”

Ola Billger, kommunikationschef FRA

Hittar du inte den tjänst du önskar? Skicka in en spontanansökan till oss!