Cyber­försvar

Vi bidrar till att säkra Sveriges digitala integritet.

Cyberförsvar

Avdelningen för cyberverksamhet bidrar med direkt och indirekt skydd till Sveriges mest skyddsvärda verksamheter och är en del av vårt nationella cyberförsvar. Vi identifierar, analyserar och följer angripare som genomför avancerade IT-angrepp från utlandet. Denna kunskap, tillsammans med vår spetskompetens och olika tekniska lösningar, gör att vi har en unik förmåga. I nära samarbete med Säkerhetspolisen bidrar vi till skyddet av andra myndigheter och statliga bolag. På så sätt spelar vi en nyckelroll i att säkra Sveriges digitala integritet.

Hos oss jobbar några av Sveriges bästa inom informationsteknologi, informationssäkerhet och kryptologi. Vi delar en övertygelse och ett brinnande intresse för det vi gör. Tillsammans leder det till de spännande idéer och lösningar som är nödvändiga för att vi ska lyckas bygga upp ett effektivt cyberförsvar.

Testa dig med unika uppgifter – gör våra cyberchallenges

Funderar du på att jobba på vår avdelning för cyberverksamhet? Vi ställs dagligen inför nya utmaningar och drivs av att göra svåra problem enkla att förstå. Våra cyberchallenges ger dig en inblick i hur spännande, utvecklande och roligt det kan vara att jobba på FRA.

Klicka på länken för att komma vidare till utmaningarna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På avdelningen kan du exempelvis arbeta som:

  • Informationssäkerhetsspecialist
  • IT-säkerhetsanalytiker
  • Nätverksanalytiker
  • Systemutvecklare
  • Systemadministratör
  • Kryptolog
Dekorationsbild bestående av stilistiska vågor